Opinions

13 reasons why I love 13 reasons why

Hey daar!

Wanneer ik de laatste dagen door Swarm swipete, werd het mij wel duidelijk waarmee de meeste mensen bezig waren: kijken naar de serie ‘Thirteen reasons why’ op Netflix (of op een of andere illegale site, bastards). Nieuwsgierig als ik was, nam ik haastig mijn laptop op mijn schoot en begon ik met zoeken naar de beruchte serie. Het eerste wat me opviel was dat het recent was uitgebracht en slechts één seizoen met dertien afleveringen bevatte. Moet lukken om het deze vakantie uit te kijken, dacht ik. En inderdaad, het was me gelukt! Hoewel de afleveringen vijftig minuten à een uur duurden, was ik er in geslaagd om het complete eerste seizoen te bekijken in amper drie dagen (Hèhè, no-lifen tot en met). En als jullie je afvragen hoe ik er in hemelsnaam in ben geslaagd om een serie van dertien uur lang te bekijken op amper tweeënzeventig uur, zal ik hier speciaal voor jullie dertien redenen opsommen waarom Thirteen Reason Why het waard is om niet uit je bed te komen.

 1. Het gaat over jongeren die geboren zijn in het jaar 2000 (net als ik dus)
 2. De personages leer je stuk voor stuk beter kennen doorheen het verhaal, zowel vanuit de hoofdpersonage zijn standpunt, als uit hun eigen standpunt.
 3. Je hebt de hele serie lang het gevoel dat de personages in het verhaal meer weten dan jij weet (waardoor je dus na elke aflevering met duizend-en-één vragen achterblijf).
 4. De gebeurtenissen zijn mooi en heel mysterieus in beeld gebracht.
 5. Er is afwisseling tussen het heden, het verleden en dromen.
 6. De afleveringen duren elk ongeveer vijftig minuten (zonder dat het langdradig begint te worden).
 7. Het is zó’n verslavende serie.
 8. Het verhaal is zeer realistisch.
 9. De acteurs/actrices zijn mooie verschijningen.
 10. Je leert eruit dat je acties (zware) gevolgen kunnen hebben, hoe klein je acties ook waren.
 11. Het wordt nooit saai, alle dingen die de personages zeggen en doen zijn essentieel voor het verhaal.
 12. Na aflevering dertien wil je een tweede seizoen.
 13. En last but not least: er bestaat -en waarom weet ik dit nu pas?- een boek van dat al in 2011 was uitgebracht!

boek_2

So thank you very much, Jay Asher!

XO L.T.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s